loru napisał/a:
jak nie zrobię programu to mnie taki 1,4 TSI objedzie jak nic
jak nie zrobisz, to sporo rzeczy Cię objedzie
A no właśnie, czas wziąć 1/4 pensji i podjechać na program, swoją drogą nie bardzo rozumiem dlaczego oni tak te 1,9 "ogołocili" z potencjału jaki w nim drzemie.
Ale wracając do tematu to zakochałem się w tej dupince : http://www.roadlook.pl/img/galleries...3c27e8bb49.jpg
uczucia mam mieszane - z jednej strony bardzo mi sie podoba dotychczasowa O2, ale z drugiej ta nowa wersja tez nie daje sobie w kasze dmuchac.
moje glowne zastrzezenia dotycza zmiany barwy podswietlenia zegarow - znakiem charakterystycznym dla VW bylo niebieskie podswietlenie tarcz, a Skody zielone... a teraz to biale.... szkoda :-(
druga rzecz, ktora mi sie nie podoba to tylne swiatla - uwazam, ze do wersji sprzed FL sa ladniejsze - a teraz takie jakies "grubo ciosane"....
wydaje mi sie tez ze kierownica troche dziwaczna, ale moze to kwestia przyzwyczajenia.
fajnie ze w koncu bedzie 1.4 TSI, ale szkoda ze tylko 122 KM - czyli ta wersja bez kompresora a z samym turbo... Widze tez ze ostal sie 1.4 zolwik, zdaje sie ze w Golfie maja go za rok zastapic 1.2 TSI. Ciekawe czy pozwola Skodzie na taka zmiane czy beda w O2 montowac toto 1.4....
I rzecz ostatnia - dobrze ze zostalo sprawdzone klekoczace 1.9 TDI - krol silnikow :-) ale czemu nie ma nowszych jednostek (oprocz RS...) ???? Mysle ze to sprawka matczynej VW coby za bardzo nie podebrac klientow... ale moze sie myle.
tak czy owak - ciekawe kto w klubie bedzie pierwszy z O2 po FL ???
Na czeskim forum http://forum.skodahome.cz mówili (o ile dobrze zrozumiałem), że 11.09 ruszyła produkcja 1,2 TSI ale nie podają gdzie zostanie zastosowany.
Odświeżona wersja modelu Octavia - także w wersjach Combi i Combi 4x4 - to jedna z najbardziej oczekiwanych premier tegorocznego Salonu Motoryzacyjnego w Paryżu.
Podczas gdy nowe adaptacyjne reflektory ksenonowe zwiększają czynne bezpieczeństwo pojazdu, jego bezpieczeństwo bierne uległo poprawie dzięki montażowi zagłówków przednich typu WOKS, zapewniających skuteczną ochronę na wypadek uderzenia z tyłu, dostępnych we wszystkich standardach wyposażenia.
Nowatorskie zmiany odnotować można również pod pokrywą silnika - Octavię wzbogacono o nową jednostkę napędową TSI o pojemności 1,4 litra i mocy 90 kW. W nowej wersji Octavii silniki benzynowe o pojemności 1,4 oraz 1,8 litra z turbodoładowaniem są dostępne w połączeniu z siedmiostopniową, dwusprzęgłową automatyczną przekładnią DSG.
Przyznam się, że jestem nawet pozytywnie zaskoczony tym liftingiem. Trochę późno, ale jest. Czekałem już ponad rok czasu, aż zwątpiłem że się doczekam (wygląd O2 do końca mnie nie przekonywał) i w międzyczasie spodobało mi się inne autko. Teraz będę miał dylemat, ale najpierw muszę zobaczyć jedno i drugie na żywo. Tym innym jest AUDI Q5.
Mam mieszane uczucia....jeszcze nie wiem czy jestem na NIE.
Ogolnie to octavie I pokochalem za kwadraty lampy itp O II duzo od tej stylistyki nie odbiegla. Po lifcie to juz calkiem inna morda :P
Czekam na zdjecia z reala, w tedy moze podejme decyzje czy mi sie podoba czy nie. Na razie sklaniam sie ku wersji przed liftingowej.
1. Mysle ze OCP nie bylo z prezentacja pierwsze ( chyba ze w PL ) Pierwszy zdjecia pokazal serwis carscoop
2. Co do wygladu to moja ocena jest taka ze jak na FL to jest niezle. Po prostu trudno jest zrobic dobry FL gdy musi sie cos zmienic tym bardziej jesli to co bylo bylo dobre i dodatkowo FL dysponowal jedynie obecna buda do przerobki . Gdy robili 02 nie mieli takich ograniczen.
3. Wersja wydaje sie ze bedzie sie podobac choc i tak mnie bardziej podoba sie wersja z przed FL. Ostre i wyraziste rysy to jes to co w O2 najbardziej mi sie podoba.
FL spowodowal ze dali oble reflektory, zderzak , wymienili takze blotniki na oble i takiez lusterka. MAska pozostala bez zmian. Tyl auta to jak dla mnie zadna zmiana porownujac z wersja RS. Zapewne calosc ma sprawiac wrazenie bardziej eleganckiej jednak jest mniej praktyczna od wersji sprzed FL ( listwy ) i dodatkowo mniej wyrazista. Jednak ten FL nie jest napewno kontrowersyjny i szybko auto opatrzy sie i bedzie sie dobrze sprzedawac.
4. Doczytalem gdzies w opisie ze zderzak jest 1 czesciowy ? Nie wiem co to niby znaczy ? Ze dotychczas nie byl ?
5. Widze w wielu opisach auta ze pismaki pisza tak : upodobnil sie do Superba ... Nie wiem niby z ktorej strony ? bo ja podobienstwa nie widze i to akurat in plus.
6. Ktos tez napisal ze zerzneli z BMW ... a inne wzorce ? Odnosnie przednich lamp to polecam porownanie z .... nowa Renault Thalia ...
Przód przed liftowy podoba mi się bardziej, jest bardziej agresywny, teraz zmiekczyli coś pseudo nowe Mondeo.
Ale wkurza mnie na maxa że tył po lifcie jest taki jak w RS-ie. Nie łanie panowie z MB :?
Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
przód jakoś im dłużej na niego patrzę, tym nawet go stopniowo coraz bardziej akceptuję. no ale w żaden sposób nie przechodzi mi ten uśmiechnięty chrom na kierownicy :x
Obejrzałem fotki nowej OII i pomimo kilku uwag muszę przyznać , że zmiana generalnie poszła w dobrym kierunku.
Ciekawie przedstawia sie nowa jednostka 1.4 TSI. Pali nie za dużo osiągi ciut lepsze niz seria 1.9. Mam nadzieję , że zachowają różnicę w cenie jak to ma miejsce w vw jetta czyli ok. 6 tys. na korzyść benzyniaka. Nie znalazłem natomiast info jaka skrzynia manualna trafi do tego silnika. Jetta ma 6 biegowy manual.
Ciekawy też jestem cen.
Domyslam sie ze wieloczesciowosc zderzaka przedniego jest zwiazana z ta czarna nielakierowana czescia od spodu ?
Zastanawiam sie tez czy niektore czesci z wersji FL beda kompatybilne w dol np. tylni podlokietnik. W sumie fajnie by bylo miec to ze schowkiem. To co jeszcze bym z nowego wyposazenia dodal do swojej to te swiatla do jazdy dziennej.
Zastanwiam sie tez czy w wersji FL sa juz dostepne biksenony z doswietlaniem zakretow ? Bo skoro halogeny maja funkcja corner to chyba nie ...
Komentarz